Education / Higher Ed / Projects

Cerami provided consulting for the newly renovated William Paterson University Student Center. The acoustical design team’s goal was to increase privacy between adjacent spaces and to control noise and vibration. The AV design team’s goal was to upgrade the audio and presentation systems.

The divisible multi-purpose room accommodates flexible seating and table configurations in single and divided room modes having capabilities of for AV presentation and sound reinforcement for each room individually, and in combination. There are also ceiling and booth-mounted projectors, floor boxes with computer and lectern DVD/VCR inputs with additional video sources available in the AV control room, high quality speakers for speech reinforcement, a four-channel wireless intercom system, three video cameras, and wireless touch panels for control.

Our acoustical work encompassed both architectural and mechanical system layout and design. During our initial site visit to gauge the existing conditions we found that the existing center has been constructed with a combination of block wall, which offers high levels of speech privacy and demountable partitions, which provide minimal privacy. Therefore recommendations were made to finish the areas with acoustical wall panels, ceiling tiles and cover the floors with a material that would absorb sound.

 

Client: Gruzen Samton LLP
Project Type: Renovation
Cost: $35,000,000
Size: 65,500 sf
Location: Wayne, NJ
    PROJECT HIGHLIGHTS:

  • Conducted site visit to gauge existing conditions and make recommendation to increase privacy between adjacent spaces and control noise and vibration
  • Implemented upgraded and flexible AV systems for the divisible multi-purpose room that can be utilized when rooms are used separately or in combination