Education / Higher Ed / Projects
nivo slider image nivo slider image nivo slider image

This new building will serve as the hub of learning and innovation in commercialization and entrepreneurship for the School’s expanding programs. The project goals include two important client mandates: to design learning spaces that enable active learning and student engagement.

The design for the building included a two story concourse starting at the lower level entry off main UAlbany circulation tunnel. This atrium space was designed to allow copious amounts of natural light to the lower level, which provided multiple lecture halls off the lounge and circulation corridor.

Other key program elements include technologically advanced classrooms and meeting spaces, breakout rooms for team projects, expanded space for career services, student reception areas, collaborative research centers, graduate assistant work space, and a café with an outdoor garden.

Client: Perkins + Will
Project Type: New Construction
Cost: $64,000,000
Size: 96,000 sf
Location: Albany, NY