Corporate / Media / Projects
nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image

A major goal for Ogilvy’s new headquarters was to create more collaborative spaces, so the facility was designed with as much open plan space as possible. That, combined with the desire to keep as much of the warehouse aesthetic as possible, created numerous acoustical issues.

Our acoustics team conducted noise level surveys at Ogilvy’s current offices to assess how they live presently, which was then combined with survey data from the new location to create baseline criteria for the project. With this benchmarked analysis, we could provide solutions such as acoustical spray and glass finish treatments, and partition details for conference rooms to ensure adequate separation. We also designed a sound masking system for the open areas to reduce echoes and provide a quieter acoustical environment.

As a cutting-edge interactive media, advertising, and PR agency, Ogilvy’s new headquarters required extensive audiovisual systems throughout that enhanced the collaborative environment and encouraged creativity. The spaces fit out with systems included collaborative meeting rooms, executive videoconferencing rooms and a War Room, staff lounge and dining areas, video production and editing suites that included a broadcast TV studio, a formal Presentation Theatre, as well as a Terrace Amphitheater that could be used as an event space. The new facility also includes “Runway” areas where current campaigns can be showcased. We focused particularly on creating a flexible technology infrastructure that could accommodate the current systems as well as provide the backbone to for an easy update as new equipment becomes available.

Client: Gensler
Project Type: Adaptive Re-Use
Size: 554,800 sf
Location: New York, NY
    PROJECT HIGHLIGHTS:

  • Conducted new and existing condition noise level surveys to create baseline acoustical criteria and thus solutions for the new space
  • Focused on creating flexible technology infrastructure that could accommodate upgrades when available